Mezunlarımızın Bölümümüz Hakkındaki Görüşleri

2000′ DEN FAZLA MEZUNU BULUNAN BÖLÜMÜMÜZ HAKKINDAKİ BAZI MEZUNLARIN GÖRÜŞLERİ

Çağın Ararat, Bilkent Üniversitesi, Öğretim Üyesi

Lise: İzmir Fen Lisesi

Lisans: Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği, 2010

Doktora: Princeton Üniversitesi, 2015

“Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, kendimi daha iyi tanımam ve doğru kararlar verebilmem için bana birçok fırsat sundu. Endüstri mühendisliğini ilgilendiren hemen her alanda araştırma yapan ve ders veren hocalarımızın olması, yöneylem araştırmaları alanını daha yakından tanımamı sağladı ve ileride bu alanda bilimsel çalışmalarda bulunmak istediğime karar verdim. Lisans programımızdaki geniş seçmeli ders olanaklarıyla, beni doktora çalışmalarına hazırlayacak endüstri mühendisliği ve matematik dersleri aldım. Ayrıca, son sınıfta bir hocamızla bire bir bilimsel araştırma yaparak akademik yaşama ilk adımımı atmış oldum. Bilkent Endüstri’deki tüm bu kazanımlarım ve hocalarımızdan aldığım referans mektupları, Princeton, Cornell, Northwestern Üniversiteleri ve Georgia Teknoloji Enstitüsü gibi dünyaca ünlü okullarda doktora programlarına kabul edilmemde önemli rol oynadı.

Öte yandan bölümümüz öğrencilerinin oluşturduğu Operational Research Kulübü’ne katılarak birçok sosyal etkinlikte görev aldım. Özellikle, Türkiye’nin tüm üniversitelerinden öğrencileri konuk ettiğimiz Genç AKADEMİ Sempozyumu’nun organizasyon takımında çalışmak, takım çalışmasını öğrenmem ve organizasyonel beceriler kazanmam açısından çok önemli bir deneyimdi.

Diyebilirim ki Bilkent Endüstri’de hedeflerinizi belirlemek ve onlara ulaşmak için her türlü fırsat sizin elinizde.”

Bora Uludüz, McKinsey & Company

Lise: Mehmet Çekiç Anadolu Lisesi, 2004

Lisans: Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği, 2008

MBA: Harvard Business School, 2013

“2004 yılında üniversite ve bölüm tercihlerimi yaparken zor bir karar sürecinden geçtiğimi hatırlıyorum. Ancak o dönemde Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’ni seçerek ne kadar doğru bir karar verdiğimi şuan çok daha iyi anlıyorum.

Bilkent Endüstri, güçlü akademik kadrosu ve çok yönlü gelişimi hedefleyen eğitim programıyla mezunlarının iş hayatına bir adım önde başlamasını sağlıyor. Derslerde öğretilenler, teorik olmanın ötesine geçerek gerçek hayatta doğrudan uygulayabildiğimiz becerilere dönüşüyor. Diğer birçok bölümden farklı olarak, Bilkent Endüstri mezunları karmaşık problemlerin nasıl küçük parçalara bölünerek çözümlenebileceği konusunda kendilerini geliştiriyorlar.

Bilkent Endüstri mezunu olmak bana kariyerimde çok büyük avantajlar sağladı: Henüz öğrenciyken Türkiye’den seçilen tek öğrenci olarak P&G’nin Avrupa çapında bir finans seminerine katıldım, mezun olmadan dünyanın en prestijli yönetim danışmanlığı şirketi McKinsey & Company’den iş teklifi aldım.

4 senelik eğitim hayatı boyunca severek bir parçası olduğum ve elde ettiğim tüm başarılarda önemli payı olan Bilkent Endüstri Mühendisliği’ni, karar aşamasında olan tüm arkadaşlara içtenlikle öneriyorum.”

Gizem Erbaş, Unilever, Marka Yöneticisi

Lise: TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi

Lisans: Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği, 2006

Yüksek Lisans: Salford Üniversitesi

Bilkent sonrasında İngiltere’de iş idaresi yüksek lisansı yapan Erbaş, Unilever’den bir ekip arkadaşıyla birlikte Türkiye birincisi olarak uluslararası reklamcılık festivali Cannes Lions’a katılmış ve bir sivil toplum kuruluşu için hazırladığı 2015 tarihli çevrimiçi kampanyayla 28 yaş altı kategoride bronz madalya kazanmıştı.

Emre Alper Yıldırım, Koç Üniversitesi, Öğretim Üyesi

Lise: İzmir Fen Lisesi

Lisans: Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği, 1997

Yüksek Lisans: Cornell Üniversitesi

Doktora: Cornell Üniversitesi

Koç Üniversitesi’nin Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Yıldırım’ın başlıca araştırma alanı optimizasyondur.

Bir araştırma kurumu olarak kurulan Bilkent Üniversitesi, bilimsel araştırma alanında üstlendiği önemli rolü başarıyla yürütmektedir. Bu misyon, Bilkent Üniversitesi’nin eğitim programlarının araştırma ve sorgulamaya yönelik bir biçimde şekillenmesinde de önemli bir rol oynamıştır. Eğitim sisteminin başarıyla uygulanmasında öğrencilere sunulan benzersiz kütüphane, bilgisayar ve yurt olanaklarının büyük bir payı var. Endüstri Mühendisliği Bölümü lisans programı, öğrencilere bu mühendislik dalını oluşturan temel bilgileri araştırma ve sorgulamaya yönelik olarak detaylı bir şekilde vermesinin ötesinde, daha fazlasını öğrenmeye teşvik eden bir yapıdadır. Dolayısıyla Bilkent’te edindiğim sağlam endüstri mühendisliği altyapısı, ABD’deki lisansüstü çalışmalarım sırasında bana önemli bir ayrıcalık ve avantaj sağlamıştır.”

Ramazan Demir, Türk Telekom, Regülasyon Genel Müdür Yardımcısı

Lise: Ankara Fen Lisesi

Lisans: Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği, 1995

Yüksek Lisans: Bilkent Üniversitesi

Doktora: Massachusetts Institute of Technology

Ramazan Demir’in kariyerinde Yahoo’da küresel pazaryeri tasarımı, arama motoru ve dikey ürün portföyünden sorumlu yöneticilik ve direktörlük ile Türk Telekom (TT) grubunda strateji ve iş geliştirme genel müdür yardımcılığı gibi önemli yapıtaşları var. Dr. Demir, güncel pozisyonunda ise TT grubunun regülasyon ve rekabet politikalarını sektörel düzenlemeler çerçevesinde geliştirmek ve yönetmekten sorumlu.

Bilkent, her şeyden önce modern bir kampüste teorisi sağlam, öğrenci odaklı ve vizyoner bir eğitim almamı sağladı. Özellikle bölüm hocalarımızın katma değerini doktora çalışmalarında daha net hissettim. Benim için birinci sınıfta bilimsel bir araştırma yapıp makale yayımlayabilmek Bilkent’e has bir durumdu.”

[/threecol_two_last]

Sibel Salman, Koç Üniversitesi, Öğretim Üyesi

Lise: Ankara Atatürk Anadolu Lisesi

Lisans: Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği, 1992

Yüksek Lisans: Bilkent Üniversitesi

Doktora: Carnegie Mellon Üniversitesi

Bilimsel çalışmalarına lojistik planlama ve afet yönetimi konularında devam eden Doç. Dr. Salman, Koç Üniversitesi’nden önce Purdue Üniversitesi’nde de görev yapmıştı.

“Bilkent mezunu olduğum için kendimi şanslı buluyorum. Kariyerim boyunca bunun fayda ve ayrıcalığını hissettim.”

Feryal Erhun, Cambridge Judge Business School (İngiltere), Öğretim Üyesi

Lise: TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi

Lisans: Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği, 1995

Yüksek Lisans: Bilkent Üniversitesi

Doktora: Carnegie Mellon Üniversitesi

Tedarik zinciri yönetimi, sürdürülebilir tedarik zincirleri, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, sağlık sektörü ve karar verme mekanizmaları özelinde sosyal, davranışsal ve uygulamalı yöneylem araştırmaları yürüten Doç. Dr. Erhun, Stanford Üniversitesi’nde de öğretim üyeliği yaptı.

“Doktoraya başladığımda ilk fark ettiğim, Bilkent’te aldığımız eğitimin bizi akademik hayata çok doğru hazırladığıydı. Gerek sağladığı teknik altyapı gerekse daha lisans yıllarında bize sunulan araştırma imkanları, akademik kariyerimin başlangıcında bana çok yardımcı oldu. Bilkent’ten ayrılalı neredeyse 20 yıl oluyor; ama halen zaman zaman Bilkent’teki tez hocama danışırım. Üniversitede kurduğumuz güzel dostluklar, yıllara ve mesafelere rağmen hep çok güçlü ve çok özel.”

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram