9 Temmuz 2018

YA/EM Öğrenci Projeleri Yarışması'nda İki Bilkent Endüstri grubu birincilik ödülünü paylaştı.

38. Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği (YA/EM) kongresi kapsamında düzenlenen Öğrenci Proje Yarışması'na ülkemizdeki farklı üniversitelerden 68 öğrenci proje grubu başvuruda bulundu ve final kalan 8 proje grubu sunumlarını 27 Haziran’da Eskişehir'de yaptılar. Bu yıl IE 477-478 dersleri kapsamında yaptıkları projeleriyle bu yarışmaya katılan öğrencilerimiz çok büyük bir başarı gösterdiler ve yarışmada ilk üçte Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden iki proje grubumuz yer aldı.

Bu gruplarımız; projelerini ETİ Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de "Modern Kanal Tanzim Teşhir Personeli İçin Çizelgeleme ve Rotalama Sistemi Geliştirilmesi" başlıklı projeyle tamamlayan öğrencilerimiz Melek Arslan, İpek Erdil, Gülten Büşra Karkılı, Berk Meriç, Seyfi Emre Sarıgedik, Göksu Üreten Şirket Danışmanı: Elçin Kocaman ve Akademik Danışman: Prof. Dr. Hande Yaman ile projelerini Optimizasyon & Algoritmalar Enerji Danışmanlığı Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve  EPİAŞ işbirliğinde "Türkiye Hibrid Gün İçi Elektrik Piyasası Tasarımı ve Eniyilemesi" başlıklı projeyle tamamlayan öğrencilerimiz Rabia Bağcı, Ayfer Gizem Demirdilek, Elifnaz Geçer, Gökce Güvenç, Damla Hızlı, Burak Sert, Şirket Danışmanı: Doç. Dr. Kürşad Derinkuyu Akademik Danışman: Yrd. Doç. Dr. Fehmi Tanrısever oldular. Öğrencilerimizi ve emeği geçen tüm öğretim üyelerimizi ve şirket danışmanlarını kutlarız.

9 Temmuz 2018