17 Aralık 2016

Pınar Keskinocak 2016- 2017 dönemi INFORMS Genel Sekreteri Seçildi

Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yine Bilkent Üniversitesi’nde yüksek lisans yapan Keskinocak, doktorasını 1997 yılında Carnegie Mellon Üniversitesi’nde tamamladı. IBM T.J. Watson Araştırma Merkezi’nde çalışmalarını yürüttükten sonra 1999 yılında Georgia Teknoloji Enstitüsü’nde asistan profesör olarak ders vermeye başlayan Keskinocak hâlen üniversitenin Endüstri ve Sistem Mühendisliği okulunda profesörlüğe devam etmektedir. Keskinocak aynı zamanda Georgia Teknoloji Enstitüsü İnsani Sistemler Merkezi (Center for Humanitarian Systems) kurucularından ve yöneticilerindendir. Operations Research, Management Science, M&SOM gibi alanında öne çıkan birçok dergide 50’den fazla makalesi yayımlanmış olup, kariyeri boyunca INFORMS Moving Spirit Award dahil birçok ödüle layık görülmüştür. 1996 yılından beri INFORMS’un aktif bir üyesi olan ve birçok farklı pozisyonda görev yapan Keskinocak, son olarak 2015 seçimleri sonucu komite tarafından genel sekreter olarak seçilmiştir. Bu yeni görevinde INFORMS üyelerinin pozitif bir etkisi olacağına inandığı yeni alanlara erişmeye çabalayacağını belirten Keskinocak, akademik ve endüstriyel alanlar arasındaki bağı güçlendirmenin ve alışılanın dışındaki alanlarda da komitenin analiz tekniklerinin kullanımının hem iş dünyasına hem bilime olumlu katkısı olacağını vurgulamıştır.

17 Aralık 2016