13 Aralık 2015

Öğrencilerimizin Pegasus Havayolları ile Yaptıkları Proje Birincilik Ödülü Aldı

Endüstri Mühendisliği Bölümü lisans öğrencileri Kaan Yavuz, Beril Burçak, Hakan Şentürk, Ayça Karatepe, Osman Karaaslan ve Alaz Şenol 2014-2015 öğretim yılında Pegasus Havayolları Tarife Planlama Departmanı ile işbirliği içinde gerçekleştirdikleri akademik danışmanlığını Kemal Göler hocamızın yaptığı "Uçak Kullanımı ve Zamanında Kalkış Performasını İyileştiren Çizelgeleme" başlıklı lisans bitirme projeleri ile “2015 INFORMS Undergraduate Operations Research Prize” yarışmasında finalist olmuşlardır. INFORMS dünyada yöneylem araştırma ve yönetim bilimleri alanlarında faaliyet gösteren en büyük profesyonel topluluktur. “Undergraduate Operations Research Prize” birincilik ödülü için her yıl düzenlenen yarışma, henüz lisans programına kayıtlı iken yöneylem araştırma veya yönetim bilimleri alanlarında özgün bir uygulamalı veya teorik proje gerçekleştiren bir veya bir grup öğrenciyi onurlandırmayı amaçlar. Yarışmaya başvuru için gönderilen çalışmaların büyük çoğunluğu yüksek kaliteye sahip olup, bazıları dünyaca ünlü akademik dergilerde yayınlanmıştır. Öğrencilerimiz, bu yıl 1-4 Kasım tarihlerinde ABD’nin Philadelphia şehrinde gerçekleştirilen INFORMS toplantısına katılarak projelerini sunmuşlardır. Bunun yanında mayıs ayında Endüstri Mühendisliği tarafından bu sene 13.sü düzenlenen prestijli “Proje Fuarı ve Yarışması”'nda 23 proje arasından birincilik ödülünü de kazanmışlardır. Proje, Pegasus Havayolları'nın üniversite lisans bitirme projeleri kapsamında işbirliği yaptığı ilk ve tek proje olması yönüyle de öncü rol oynamaktadır.

13 Aralık 2015