9, 10 ve 11. sınıf lise öğrencileri için tasarladığımız Yaz Okulu, Endüstri Mühendisliği çalışma alanları ve örnek uygulamaları konularındaki dersleri kapsayan modüllerden oluşmaktadır. Bu modüller ile ilgili detaylara aşağıda ulaşabilirsiniz.
Başvuru için: (Yakında açıklanacaktır)
Sınırlı sayıda burs ve yurt imkanı olacaktır. Yukarıdaki başvuruyu tamamladıktan sonra:
Prof. Dr. Nesim Erkip
Prof. Dr. Bahar Yetiş
Lojistik yönetimi, ürünlerin ve hizmetlerin doğru zamanda, doğru yerde, doğru miktarda ve uygun maliyetle ulaştırılmasını planlayan, uygulayan ve kontrol eden süreçlerin bütünüdür. Bu modül kapsamında uygulamadan örneklerle lojistik ağların tasarımı tartışılacaktır.
Doç. Dr. Ayşe Selin Kocaman
Bu modülde, elektrik üretimi ve dağıtımının arkasındaki temel tasarım ve planlama sorunları tartışılacaktır. Fosil yakıtların çevresel etkileri nedeniyle yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelimin arttığı günümüzde, güneş ve rüzgâr gibi kaynakların planlanmasında karşılaşılan zorluklar ele alınacaktır. Özellikle Afrika’nın kırsal bölgelerinde yürütülen gerçek projelerden örneklerle, elektriğin hiç ulaşmadığı yerlere nasıl erişim sağlandığı; bu süreçte harita verileri, maliyet hesapları ve bağlantı ağlarının nasıl kullanıldığı anlatılacaktır. Ayrıca “akıllı şebekeler” ve “dağıtık enerji sistemleri” gibi kavramlar tanıtılacak, geleceğin sürdürülebilir enerji sistemleri için neden matematiksel düşünme ve optimizasyonun vazgeçilmez olduğu somut örneklerle aktarılacaktır.
Prof. Dr. Alper Şen
Bu modülde ürün fiyatlaması ve kapasite yönetimi egzotik bir seyahat ürününün statik ve dinamik fiyatlanmasını içeren bir oyun ve oyun sonrası yapılacak analizler yoluyla anlatılacaktır.
Doç. Dr. Emre Nadar
Bu modülde süreç akışı, kapasite ve darboğazlar gibi temel operasyon yönetimi kavramları, bir Japon restoranını temel alan etkileşimli bir simülasyon oyunu üzerinden ele alınacaktır. Oyun sonrası yapılacak analizler aracılığıyla süreç tasarımı ve operasyonel kararların hız, hizmet kalitesi ve kârlılık gibi performans göstergeleri üzerindeki etkileri ortaya konacaktır.
This year’s workshop will be held on June 2, 2025. Registrations are open at https://ticket.ie.bilkent.edu.tr/ie/scl2025
Detailed workshop program is available here
Parking lots can be seen from this map.
1991 yılı lisans mezunlarımızdan Ediz Haşmet Kökyazıcı'yı 5 Nisan Cumartesi günü kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.
Bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nesim Erkip Bilim Akademisi’nin asli üyeliğine seçildi.
14’ü Bilkent Üniversitesi’nden olmak üzere 222 asli üyesi bulunan Bilim Akademisi, Türkiye’de bilimsel liyakat, özgürlük ve dürüstlük ilkelerini temsil etmek amacıyla 2011’den bu yana faaliyet göstermektedir.
ODTÜ Prof. Dr. Mustafa Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı’nın 2024 yılı ödülleri sahipleri arasında bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Çağın Ararat da yer aldı.
Parlar Vakfı, bilim insanlarının ve uygulamacıların, tüm bilim alanlarındaki araştırmalarını, uygulama çalışmalarını ve hizmetlerini değerlendirmek, yetkinliklerini belgeleyerek çalışmalarına güç katmak ve yetişmekte olan kuşakları bilime özendirmek amacıyla her yıl özel ödüller veriyor.
Bilim Ödülü, Bilimsel çalışma ve araştırmalarıyla bilime uluslararası düzeyde önemli bir katkıda bulunmuş olan ya da bilimsel bulgularıyla ülkenin gelişmesine önemli bir yarar sağlamış olanlara verilen ödüldür. Yalnızca yaşamakta olan bilim insanına verilir.
Araştırma Teşvik Ödülü ise araştırmalarıyla bilim alanlarından birinin gelişmesine katkıda bulunan ya da ilgili alanda ülke sorunlarının çözümüne yardımcı olan 40 yaş altı araştırmacıları kapsıyor. Bu ödül, belli bir araştırma çalışması için verilebileceği gibi, bir araştırmacının ya da araştırma grubunun tüm çalışmaları göz önüne alınarak da verilebiliyor.
29 Temmuz 2024 tarih ve 32616 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Araştırma Görevlisi alımına ilişkin kesin değerlendirme sonuçları ekte yer almaktadır.
29 Temmuz 2024 tarihli ve 32616 sayılı T.C. Resmî Gazete'de yayımlanan Araştırma Görevlisi alımı ön değerlendirme sonuçları ekte sunulmuştur.
Bilim Akademisi tarafından açılan Genç Bilim İnsanları Ödül Programı BAGEP’in amacı, üstün başarılı genç bilim insanlarını ödüllendirmek, desteklemek, bilimde önde gelen gençlerin tanınmalarını ve araştırmalarından haberdar olmalarını sağlamaktır.
Program bilimin her alanından, 40 yaşını geçmemiş, doktoralı veya tıpta uzmanlığını almış bilim insanlarına açıktır. Aynı kişiye iki kez verilmeyen BAGEP ödülü iki yıllık araştırma desteği ve bir ödül sertifikasından oluşur. Bu ödül, genç bilim insanının araştırmaları için gerekli harcamaları karşılaması amacıyla, önceden bir harcama planı istenmeksizin, karşılıksız olarak verilmektedir. En iyi genç akademisyenlerimizin belirlenmeleri, ödüllendirilmeleri ve yeni araştırmalar için desteklenmeleri amacı ile 2013 yılından bu yana ödüller verilmektedir.
Hukuk Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çağlayan Aksoy, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Dündar Boral, Psikoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Seçil Gönültaş, Felsefe Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Jonathan Payton, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Enstitüsü – UNAM’dan Dr. Öğr. Üyesi Cüneyt Şahin ve Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Firdevs Ulus’u başarılarından dolayı tebrik ederiz.
2024 BAGEP Ödül Töreni, 27 Nisan 2024 Cumartesi günü düzenlenerek sahiplerine ödülleri verilecektir.
görülmüştür.
Firdevs Ulus
Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim öğretim üyelerinden Doç. Dr. Firdevs Ulus, “endüstri mühendisliği” çalışma alanında Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı BAGEP 2024 ödülüne layık görülmüştür.
2024 Bahar dönemi IE 496 seminerlerine buradan ulaşabilirsiniz.