17 Aralık 2016

2016 INFORMS Haberleri

Bilindiği üzere Bilkent Endüstri Mühendisliği Proje Fuarı ve Yarışması kapsamında birincilik elde eden proje The Institute for Operations Research and Management Science (INFORMS) tarafından düzenlenen Lisans Projeleri Yarışması’na katılma hakkı kazanıyor. Geçen senelerden farklı olarak bu sene tam üç Bilkent Projesi INFORMS Konferansına katılmaya hak kazandı. İki projemiz “Undergraduate OR Prize” kategorisinde finalist olma başarısını elde etti. Toplamda 7 finalistin bulunduğu bu kategoride bölümümüzden 2 projenin yarışması bizleri oldukça heyecanlandırdı. IE477-478 bitirme projesi kapsamında birinci olan ve ETİ Gıda Sanayi AŞ. işbirliği ile yapılan “Sıcak Satış Sistemi Lojistik Optimizasyonu” finale kalan projelerden biriydi.

Diğer finalistimiz Hale Erkan ise IE490-491 (Introduction to Research in IE/OR) derslerinde iki dönem boyunca üzerinde çalıştı- ğı “Hava Operasyonları Yönetiminde İşbirlikçi Karar Merkanizması” projesi ile bölümümüzü finalde temsil etti. Prof. Nesim Erkip ve Özge Şafak ile çalıştığı bu projeyle finale kalan Hale Erkan bölümümüz tarihinde INFORMS Lisans Projeleri Yarışması’na bireysel olarak katılan ilk öğrenci olma özelliğini de elde etmiş oldu.

İki finalistimize ek olarak IE477-478 bitirme projesi kapsamında ikincilik ödülünü elde eden ve TÜRK KIZILAYI işbirliği ile yapılan “Bağışların Etkin Kullanımı için Şubeler Arası Yönetim Planlaması” projesi “Doing Good with Good OR” kategorisinde INFORMS Konferansına katılmaya hak kazandı.

17 Aralık 2016
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram