Endüstri mühendisliği Danışma Kurulu, sanayi ve iş dünyasının seçkin temsilcilerinden ve yurt dışında çalışan öğretim üyelerinden oluşan bir kuruldur. Her bir danışma kurulu üyesi çok değerli bilgilerini ve engin deneyimlerini bölümle paylaşır. Yılda en az bir kez toplanan Danışma Kurulu bölüm başkanına eğitim programımız, öğrencilerimiz ve mezunlarımız hakkında görüş ve tavsiyelerini iletir.
Alper Atamtürk University of California Berkeley’de Endüstri Mühendisliği ve Yöneylem Araştırması Profesorüdür. Atamtürk lisans (1992) ve yüksek lisans (1994) derecelerini Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden aldıktan sonra, doktora derecesini 1998 yılında Georgia Institute of Technology’de Yöneylem Araştırması alanında almıştır. Dr. Atamtürk ABD Savunma Bakanlığı ulusal güvenlik bilirkişidir. Discrete Optimization, Operations Research, Mathematical Programming Computation, Networks and Journal of Risk dergilerinin yayın kurulu üyesidir. Dr. Atamtürk’ün araştırmaları optimizasyon, ayrık optimizasyon, olasıksal optimizasyon ve enerji, portföy ve şebeke tasarımı alanlarındaki uygulamalar üzere yoğunlaşmaktadır.
Ortaöğretimini TED Ankara Kolejinde tamamladıktan sonra 1992 yılında Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1995 yılında Bilkent Üniversitesi’nde ekonomi yüksek lisansı, 2002 yılında Vanderbilt University Owen Graduate School of Management’da e-ticaret ve finans alanında işletme yüksek lisansı derecelerini aldı. 1993 yılında planlama uzman yardımcısı olarak başladığı Devlet Planlama Teşkilatında, telekomünikasyon, elektronik ve elektrikli makinalar sektörleri uzmanlığı, özelleştirme, imalat sanayisinde devlet yardımları, kamu yatırımları, proje yönetimi ve stratejik planlama konularında planlama uzmanlığı görevlerini yürüttü. DPT Müsteşar danışmanlığı, ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı danışmanlığı görevlerinde bulundu. 2006-2010 yılları arasında DPT Müsteşarlığı Stratejik Planlama Dairesi Başkanlığı, 2010-2011 döneminde DPT Müsteşarlığı Kurumsal ve Stratejik Yönetim Dairesi Başkanlığı görevlerini yürüttü. Dünya Bankası, IMF ve Birleşmiş Milletlerin uluslararası eğitim programlarında eğitmenlik yaptı. Yarı zamanlı üniversite öğretim görevlisi olarak e-ticaret, sistem analizi ve tasarımı dersleri verdi. Eylül 2011- Ağustos 2018 tarihleri arasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürü olarak ülkemizde ilk model fabrikaların kuruluşu, Asya Verimlilik Örgütüne tam üyelik, Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsünün kurulması, sanayide enerji verimliliği, OSB’lerde ve KOBİ’lerde verimlilik artırma programları, Girişimci Bilgi Sisteminin geliştirilmesi gibi proje ve faaliyetleri gerçekleştirdi.Eylül 2018 – Ekim 2021 tarihleri arasında Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü olarak; Bilişimle Üretim Projesi, FATİH Projesi, EBA platformunun yenilenmesi, EBA TV kanallarının kurulması ve covid salgını sürecinde uzaktan eğitim faaliyetlerinin bilişim teknolojileriyle desteklenmesi çalışmalarını yönetti. Dünya Verimlilik Bilimi Konfederasyonu, Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi, Türkiye Bilişim Derneği, İzleme ve Değerlendirme Derneği yönetim kurulu üyesidir. Evli ve iki çocuk babasıdır. Aralık 2021 tarihi itibarıyla Amsterdam eğitim ataşesi olarak atanmıştır.
Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden 1996 yılında mezun olan Barış Karakullukçu, İşletme alanında yüksek lisansını Koç Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Mezun olmadan önce Unilever firmasında SAP proje analisti olarak çalıştıktan sonra mezun olunca I-Bimsa firmasında SAP Danışmanı olan Karakullukçu, bir süre sonra PwC firmasına yönetim danışmanı olarak geçiş yapar. Bu dönemde Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Sertifika Programı Programını da tamamlar. Kariyerinin bir sonraki adımı olan Accenture Danışmanlık firmasında, Münih ofisine bağlı olarak tüm Avrupa ülkeleri, Çin, Güney Kore, Japonya, Brezilya, Amerika ve Rusya’da farklı ekip ve müşterilerle çalışma fırsatı yakalar. 2005 yılında Reel Sektör iş kolunu kurma ve büyütme sorumluluğu ile Accenture Türkiye ofisine geçiş yapar. Bu pozisyonda; perakende, hızlı tüketim malları, otomotiv ve endüstriyel ekipmanlar, ilaç vb. pek çok sektörde çeşitli proje ve ekipler yönetir, sektörlerin tüm önemli oyuncusu olan firmalarla çalışıp Accenture Türkiye’de Reel Sektörden Sorumlu Yönetici Ortak pozisyonuna getirilir. 16 sene danışmanlık deneyiminden sonra Şubat 2012’de Mudo Yürütme Kurulu Başkanı ve CEO’su olarak görevine başlayan Karakullukçu, Mudo’ yu Mudo yapan değerleri koruyarak sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve Mudo’ yu nice 50 senelere taşımak amacıyla dönüşüm programını başlatır, ve bu çalışmaları Haziran 2016 yılına kadar sürdürür. Profesyonel kariyer çalışmalardan fırsat buldukça gençlere faydalı olabilmek için Özyeğin Üniversitesi’ nde Girişimcilik Master ve MBA programlarında, Boğaziçi Üniversitesinde İşletme Fakültesinde Girişimcilik ve Yönetim Simülasyonu dersleri vermekte ve gönüllü olarak mentorluk yapmaktadır. Bu çalışmaların yanında 2016 senesinde sosyal sorumluluk işlerinde özel ilgi alanı sebebiyle ‘Pozitif Düşünce Platformu’ nu kurarak Diyabetli Çocuklar Vakfı için çalışmalara ağırlık vermiştir. 2017 başında Turkcell’ den gelen teklif ile Analitik çalışmaları yönetmek üzere çalışmaya başlamıştır.
2005 yılında Bilkent Endüstri Mühendisliği’nden mezun oldu. Okul boyunca akademik kariyer yolunda ilerlerken, yolu McKinsey&Company ile kesişti ve sektörde çalışmaya başladı. Analist olarak çalışmaya başladığı McKinsey’in sponsorluğunda 2008 yılında Harvard Business School’da MBA yaptı. Daha çok Banka, Telekom, Perakende, Özel Sermaye sektörlerinde strateji, pazarlama, satış ve regülasyon gibi konularda Türkiye’nin önde gelen şirketleri ile çalıştı. 2012 yılında GarantiBBVA’da Kitle Bankacılığı ekibini kurmak için çalışmaya başladı. Kitle segmenti ile başlayan sorumluluk alanlarına mikro işletmeleri de dahil etti. Hala bu iki segmentin tüm satış ve pazarlama faaliyetlerinden sorumlu olarak GarantiBBVA’da çalışmaktadır.Evli ve 2 çocuk annesidir. Tango yapmayı, şarkı söylemeyi, doğa yürüyüşleri yapmayı ve fotoğraf çekmeyi çok sever.
Dilek Şen Güven 1982 Ankara doğumlu. Ankara Atatürk Anadolu Lisesi lise eğitiminin ardından Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği lisans ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi MBA derecelerini aldı. Lisans eğitimi sonrasında “Sistem Uzmanı” olarak iki yıllık özel sektör deneyimi üzerine 2005 yılında İnsan Kaynakları, Eğitim, Verimlilik ve Müşteri İlişkileri Yönetimi konularında hizmet veren Prosis Danışmanlık şirketini kurdu. Halen Prosis Danışmanlık bünyesinde Yönetici Ortak olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk annesidir.
Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 1996 yılı mezunudur. Warwick Business School’da MBA’ini tamamlayan Evren Cantürk, 20 yılı aşkın süredir Türkiye’deki birçok yerli ve uluslararası bankada Varlık Yönetimi, Ürün Geliştirme ve Pazarlama alanlarında Bireysel Bankacılık projelerinin yönetiminde yer almıştır. Bankacılık Kariyeri’ne Interbank’ta Yönetici Adayı (MT) olarak başlayan Cantürk, Doğuş Grubu ve Akbank’ta çalıştıktan sonra 2006’dan itibaren Deutsche Bank ve Citibank’ın Türkiye’deki Mevduat ve Yatırım Bölümlerini yönetmiştir. Cantürk, 2012 yılında Odeabank’ın kuruluşunda yer almış olup, bankanın Varlık Yönetimi Direktörü olarak görev yapmıştır. Halen Akbank Yatırım Hizmetleri Bölüm Başkanı ve Akyatırım Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almaktadır. Evren Cantürk evli ve 2 çocuk babasıdır.
Erdinç Mert 1981 yılında İstanbul’da doğmuştur. Sabancı Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği bölümünde burslu olarak lisans eğitimini tamamladıktan sonra Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.Yüksek lisans eğitiminin ardından Aselsan’da iş geliştirme mühendisi olarak çalışmaya başlamıştır. Aselsan’da on seneden fazla çalışan Erdinç Mert, bir çok büyük savunma sanayi projesinde yöneticilik görevi üstlenmiştir. Aselsan’daki son döneminde Asya Pasifik bölgesinden sorumlu iş geliştirme müdürlüğü görevine atanmış, görevi esnasında bölgesindeki bir çok ülkeye ihracat yapmıştır.Aselsan macerasının ardından yönetim danışmanlığı alanına yönelen Erdinç Mert, 2017 yılında global yönetim danışmanlığı firması McKinsey & Company’ye uzman danışman olarak girmiştir. Ona yakın projede Bakan ve CEO düzeyinde üst yöneticilere yönetim danışmanlığı yapmıştır. Projelerde daha çok strateji, maliyet dönüşümü, iş geliştirme ve organizasyon alanlarına yönelmiş, firmaların ve kamu kurumlarının milyonlarca liralık kazanç elde etmesini sağlamıştır.2019 yılında Aselsan iştiraki BİTES Savunma şirketine Strateji ve Pazar Geliştirmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Erdinç Mert, buradaki görevi sırasında şirketin iş geliştirme faaliyetlerini, kurumsal iletişimini ve tüm pazarlama faaliyetlerini yönetmiştir. 2020 yılında kendi yönetim danışmanlığı şirketini kurmaya karar veren Erdinç Mert, BeNova Consulting şirketini kurmuştur ve şirketin Genel Müdürlüğü görevini yürütmektedir. Bir çok alanda danışmanlık ve eğitim hizmeti veren BeNova Consulting, nitelikli kadrosu ve en iyi çözüm ortaklarıyla bütüncül bir bakış açısıyla sonuç odaklı hizmet vermeye devam etmektedir. Evli ve bir çocuk babası Erdinç Mert, çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.
Erhan Bostan 1969 yılında Adana’da doğmuştur. 1991 yılında Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. 1991-1998 yılları arasında RAKS Şirketler grubunda üretim, kalite, ürün yönetimi ve satış pozisyonlarında çalışmıştır. 2000-2006 yılları arasında Türkiye ihracat şampiyonu olan Vestel Dış Ticaret Genel Müdürlüğü görevini yerine getirmiş ve bu dönemde 9 milyar dolarlık bir dış satışı yönetmiştir. 2006 – 2008 yılları arasında Aydın Örme Tekstil Genel Müdürü olarak görev almıştır. 2008-2010 yıllarında English Home Kurucu Genel Müdür olarak çalıştıktan sonra, 2010-2021 yılları arasında A101’ de CEO olarak görev almıştır. 2015 yılından itibaren yürütmekte olduğu görevine ilaveten Turgut Aydın Holding Perakende Grubu Başkanlığı’na atanmıştır. 2021 yılından bu yana da Turgut Aydın Holding’de Danışma Kurulu Üyesi olarak görevine devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Evren Özkaya, müşterilerin veriye dayalı kararlar yoluyla en son teknoloejilerden yararlanarak uygun maliyetli ve ölçeklenebilir dijital dönüşüm programları oluşturmasına ve yürütmesine yardımcı olan bir yönetim danışmanlığı ve dijital çözümler firması olan Supply Chain Wizard, LLC’nin (bir Inc.5000 şirketi ve Gartner Cool Vendor) Kurucusu ve CEO’sudur.
Öncesinde,McKinsey & Company’de danışmanlık ve Sandoz/Novartis’te tedarik zinciri yöneticisi olan Dr. Özkaya, ilaç, sağlık, tüketim malları, endüstriyel, lojistik ve özel sermaye gibi sektörlerde çeşitli iş dönüşüm programlarına liderlik etmiştir. Evren Özkaya, küresel Tedarik Zincirlerinde Talep Yönetimi üzerine ödüllü tezi ile Georgia Teknoloji Enstitüsü’nden Endüstri ve Sistem Mühendisliği bölümünde doktora eğitimini tamamlamıştır. Dr. Özkaya, Georgia Tech Alumni Association tarafından 2020 sınıfında “40 Under 40” açılış listesine seçilmiştir. Özkaya’nın akademik hizmet faaliyetleri arasında Rutgers Business School, Georgia Tech Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Middlesex, County College ve Bilkent Üniversitesi’nde danışma kurulu üyeliği bulunmaktadır. INSEAD’de yönetici eğitim programında yarı zamanlı öğretim üyesi olarak yer almaktadır.
Hakan Ergen 1997 yılında Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra kariyerine Procter & Gamble’da başladı. P&G bünyesinde müşteri iş geliştirme, kategori yönetimi ve insan kaynakları bölümleri dahil olmak üzere 11 sene çalıştı. 2009 yılında Johnson & Johnson’a Satış Direktörü olarak katılan Hakan Ergen, J&J’da sahaya gidiş modeli ve ticaret stratejisi ile ilgili çalışmalar yaptıktan sonra halen yürütmekte olduğu Genel Müdür rolünü 2010 yılında üstlendi. Hakan Ergen Johnson’s Baby, Listerine, Le Petit Marseillais, Neutrogena gibi önemli markaların pazara giriş ve büyüme stratejilerine yön verdiği rolünde OTC kategorilerinin Türkiye’deki fırsatlarına da odaklanmış, Sigara Bırakma Kategorisi gibi toplum sağlığına önemli etkisi olan alanlardaki pazar gelişimine özel olarak önem vermiştir. Hakan Ergen ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi’nde Innovasyon ve Yaratıcı Düşünce ile Sosyal Medyada Yaratıcılık alanlarında dersler vermiştir. Halen Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi Kurucu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Hakan Ergen, evli ve bir çocuk babasıdır.
Hakan Polatoğlu, 1962 yılında Ankara’da doğmuştur. 1979 TED Ankara Koleji, 1983 Boğaziçi Makina Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra, 1986 University of Minnesota Makina Mühendisliği yüksek lisansı, 1990 Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği doktorası, 1995 University of Wisconsin İşletme doktorası almıştır. 2010 yılında Harvard Business School AMP eğitimine katılmıştır. Mesleki hayatına 1986 yılında Arçelik’te proses mühendisliği ile başlamış, 1988 yılında Aselsan’da mekanik tasarım mühendisliği ile devam ederek, 1992 yılında Bilkent Üniversitesi’nde ve 1995-1997 arası Suffolk University’de öğretim görevliliği, 1997-1999 yıllarında Protek Bilgisayar Sistemleri’nde Genel Müdür Yardımcılığı yapmıştır. 1999 yılı sonunda girdiği Eti Şirketler Grubunda sırasıyla, Teknik İşler Koordinatörlüğü ve Yönetim Konseyi üyeliği, Teknoloji Yönetimi ve Ürün Geliştirme Grup Başkanlığı ve İcra Kurulu üyeliği, Satış Grup Başkanlığı, Tedarik Zinciri Grup Başkanlığı yapmıştır. 2011 yılından itibaren de İcra Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Ayrıca, 2014 yılından beri Eti Makine A.Ş.’nin Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunmaktadır.
Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’ni 1994 yılında bitirdi. Procter & Gamble’da çalışma hayatına başladı. Bilgi Teknolojileri bölümünde satış ve pazarlama ağırlıklı projelerde görev aldı. 1999 yılında Türkiye, Balkanlar ve Orta Asya Bölgesi için teknolojiden sorumlu Grup Müdürü oldu. 2002 yılında Aventis Pharma’ya Bilişim Çözümleri Direktörü olarak geçti. Sanofi, Zentiva ve Genzyme birleşmeleri ile Türkiye’nin öncü ilaç şirketine dönüşen yapıda görevini sürdürdü. ERP, dijital pazarlama, iş zekâsı ve dijital dönüşüm odaklı projelere liderlik etti. Ardından, Sanofi Türkiye İş Operasyonları Direktörü olarak stratejik planlama, pazar analizi, saha performans yönetimi, veri ve iş zekâsı alanlarında 5 yıl üst düzey yöneticilik yaptı. 2021 yılı başında, Sanofi’nin dünya organizasyona transfer oldu. Sanofi Global Müşteri Etkileşim Analitiği Lideri olarak görevini sürdürüyor. Evli ve bir oğlu var.
Evli ve 2 çocuk babası olan Kudret Arman Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinden mezun olduktan sonra 2006 yılından bu yana Procter&Gamble’da çalışmaktadır. 2006’dan bu yana müşteri yönetimi, tedarik zinciri planlama, dağıtım ve lojistik gibi alanlarda Türkiye’de; Avrupa, Afrika, Ortadoğu ve Rusya’dan sorumlu kategori innovasyon lideri olarak İsviçre’de görev almıştır. Şu anda Kafkasya ve Orta Asya Cumhuriyetlerinden sorumlu Tedarik Zinciri Direktörü olarak 2019 yılından bu yana Azerbaycan’da görevine devam etmektedir.
Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunudur. Lise eğitimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesinde tamamlamıştır. Ağırlıklı olarak yönetim danışmanlığı ve sağlık sektörlerinde çalışmıştır. Procter & Gamble Belçika ofisinde endüstri/üretim mühendisi olarak likit üretim optimizasyon projesinde görev yapmıştır. MAN’ın satış ve pazarlama şirketinde süreç, kalite ve organizasyonel gelişim konularında görev almıştır. Deloitte bünyesindeki yönetim danışmanlığı tecrübesinde; strateji ve operasyonlar biriminde görev yapmıştır. Birçok projede Global ve Türkiye’deki saygın firmalara, sivil toplum örgütlerine ve stratejik kamu kurumlarına; yönetim danışmanı, sektör uzmanı veya proje yöneticisi olarak danışmanlık yapmıştır. Strateji, operasyonel konular (maliyet azaltma, planlama, organizasyonel gelişim vb.), yeniden yapılandırma, kurumsallaşma, özelleştirme, dijital dönüşüm, satınalma ve birleşmeler ve mevzuat/politika geliştirme gibi alanlarda çalışmıştır. Elektrik dağıtım/üretim, akıllı şebekeler, mevzuat geliştirme ve kamuda dijitalleşme, ilaç sektöründe strateji geliştirme gibi alanlarda görev yapmıştır. Nevzat Ecza’daki rolünde, ilaç sektöründe tedarik zinciri, İyi Dağıtım Uygulamaları ve kalite, dağıtım ve planlama, optimizasyon, dijitalleşme, satış ve pazarlama, iş geliştirme, verimlilik ve genel yönetim alanlarında görev almaktadır. Enerji ve sağlık konularında uzmanlaşmış ve ileri teknoloji girişimcilik konularına; mentör, girişimci veya yatırımcı olarak ilgi duymaktadır. Antwerp Üniversitesi İşletme Okulunda yüksek lisans yapmış ve hali hazırda finans alanında yapay zeka ve makine öğretisi konusunda doktora çalışmaları yürütmektedir.
1990 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1991 yılında Tepe Mobilya da Üretim planlama mühendisi, 1992 – 1993 yıllarında TOFAŞ da yardımcı sanayi denetim ve geliştirme mühendisi olarak çalıştı. 1994 yılında Arçelik bünyesine katıldı. Bugüne kadar Sırasıyla Satın alma ,Üretim, Bilgi sistem, Otomasyon ve Bilgi Teknolojileri, Üretim Planlama, Üretim süreçlerinde projelerde , teknik ve idari görevlerde bulundu. 2011- 2106 yılları arasında Ankara Bulaşık Makinesi İşletmesi nde Üretim Yöneticisi olarak çalıştı. 2017 başından itibaren Arçelik AŞ. Tedarik Zinciri Planlama Grup Yöneticisi olarak çalışmaktadır. Sayısal bulmacalar ve satranç hobi alanları olup evli ve 2 çocuk babasıdır.
ODTÜ Yöneylem- İstatistik bölümünü bitirmiş olan Nur Kılınç Abaç, 1986- 1990 yılları arasında TAI firmasında Kalite Teminatı mühendisi olarak çalışmıştır.
1990 dan beri FNSS Savunma Sanayi A.Ş de Planlama ve Envanter Yönetimi departmanında yönetici olarak çalışmaktadır.
Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden 2010 yılında mezun olan Sarhan, kariyerine Elektrik Üretim A.Ş.'de (EÜAŞ) Denetçi Yardımcısı olarak başladı. Kamuya ait çok sayıda santralin saha denetiminde görev aldıktan sonra 2012 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda görev aldı. Bakanlıktaki görev süresi boyunca enerji uzmanı, grup koordinatörü ve daire başkanı vekilliği görevlerinde bulundu. 2019-2023 yılları arasında Enerji Arz Güvenliği, Piyasalar ve İstatistik Dairesi Başkanı olarak görev yapmış olup, enerji politikaları, uzun vadeli planlama, enerji arz güvenliği ve enerji istatistikleri konularında uzmanlaşmıştır.
Daire başkanlığı görevi sırasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın ilk yayını olan "Türkiye Milli Enerji Planı"nın geliştirilmesine öncülük etti. Bu plan, ülkenin 2053 yılına kadar net sıfır emisyon hedefine ulaşması için enerji alanında gerekli adımları özetlemektedir. Sarhan, Nisan 2023'ten bu yana kariyerine Dünya Bankası'nda enerji danışmanı olarak devam etmektedir. Eş zamanlı olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yer Sistemi Bilimi Programı'nda enerji sistemlerinin dayanıklılığı konusunda yüksek lisans çalışmalarına devam etmektedir.
1991 yılında lisans, 1992 yılında mastır derecelerini Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden alan Keskinocak, yöneylem araştırması alanındaki doktora derecesini 1997 yılında Carnegie Mellon Üniversitesi’nden almıştır. Georgia Institute of Technology School of Industrial and Systems Engineering’e bağlı olarak profesörlük görevini yürüten Keskinocak aynı zamanda Health and Humanitarian Logistics Merkezi’nin kurcusu ve yoneticisidir. Georgia Institute of Technology’ye katılmadan önce IBM’in T.J. Watson Araştırma Merkezi’nde görev almıştır. Dr. Keskinocak’ın araştırmaları saglik hismetleri ve insani yardim yonetimi, tedarik zinciri yönetimi, gelir yönetimi, fiyatlandırma, son tarih/tedarik süresi kararları, üretim planlama/çizelgeleme ve lojistik/nakliyat üzerinde yoğunlaşmaktadır.
Bankacılık ve Telekomünikasyon sektörlerinde, iş kurma ve e-ticaret dönüşümü etrafında 20 yıllık sektör tecrübesine sahip olan Sertan Eratay, 2017 yılında McKinsey’e katılmış olup; ve dijital iş kurma, e-ticaret dönüşümü ve büyüme stratejisi, çok kanallı ve dijital dönüşüm projelerinde yer almıştır. McKinsey’e katılmadan önce; dijital strateji, dijital ürün tasarımı ve geliştirme ve inovasyon alanlarında bankacılık, telekom ve perakende müşterilerine hizmet veren R/GA’nın İstanbul ve Orta Doğu’daki Kurucu Yönetici Direktörü olarak görev almıştır. Öncesinde ise Turkcell’de dijital ve teknoloji sektöründe 10 yıllık deneyime sahiptir. Çevik dijitalin kurulması da dahil olmak üzere Turkcell’in dijital kanalların dönüşümünde yönetici rolü oynamıştır. Akıllı telefonlar ve aksesuarlar ve çok kanallı deneyim için bir çevrimiçi mağaza oluşturmak için birim kurarak, Turkcell’in girişimler kolunu yönetti ve 4 girişim kurdu.
Bilkent Üniversitesi’nden Endüstri Mühendisliği lisans ve Boğaziçi Üniversitesi’nden MBA derecesi bulunmaktadır.