Mezunlarımızdan Haberler

2016 INFORMS Haberleri

Bilindiği üzere Bilkent Endüstri Mühendisliği Proje Fuarı ve Yarışması kapsamında birincilik elde eden proje The Institute for Operations Research and Management Science (INFORMS) tarafından düzenlenen Lisans Projeleri Yarışması’na katılma hakkı kazanıyor. Geçen senelerden farklı olarak bu sene tam üç Bilkent Projesi INFORMS Konferansına katılmaya hak kazandı. İki projemiz “Undergraduate OR Prize” kategorisinde finalist olma başarısını elde etti. Toplamda 7 finalistin bulunduğu bu kategoride bölümümüzden 2 projenin yarışması bizleri oldukça heyecanlandırdı. IE477-478 bitirme projesi kapsamında birinci olan ve ETİ Gıda Sanayi AŞ. işbirliği ile yapılan “Sıcak Satış Sistemi Lojistik Optimizasyonu” finale kalan projelerden biriydi.

Diğer finalistimiz Hale Erkan ise IE490-491 (Introduction to Research in IE/OR) derslerinde iki dönem boyunca üzerinde çalıştı- ğı “Hava Operasyonları Yönetiminde İşbirlikçi Karar Merkanizması” projesi ile bölümümüzü finalde temsil etti. Prof. Nesim Erkip ve Özge Şafak ile çalıştığı bu projeyle finale kalan Hale Erkan bölümümüz tarihinde INFORMS Lisans Projeleri Yarışması’na bireysel olarak katılan ilk öğrenci olma özelliğini de elde etmiş oldu.

İki finalistimize ek olarak IE477-478 bitirme projesi kapsamında ikincilik ödülünü elde eden ve TÜRK KIZILAYI işbirliği ile yapılan “Bağışların Etkin Kullanımı için Şubeler Arası Yönetim Planlaması” projesi “Doing Good with Good OR” kategorisinde INFORMS Konferansına katılmaya hak kazandı.

Pınar Keskinocak 2016- 2017 dönemi INFORMS Genel Sekreteri Seçildi

Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yine Bilkent Üniversitesi’nde yüksek lisans yapan Keskinocak, doktorasını 1997 yılında Carnegie Mellon Üniversitesi’nde tamamladı. IBM T.J. Watson Araştırma Merkezi’nde çalışmalarını yürüttükten sonra 1999 yılında Georgia Teknoloji Enstitüsü’nde asistan profesör olarak ders vermeye başlayan Keskinocak hâlen üniversitenin Endüstri ve Sistem Mühendisliği okulunda profesörlüğe devam etmektedir. Keskinocak aynı zamanda Georgia Teknoloji Enstitüsü İnsani Sistemler Merkezi (Center for Humanitarian Systems) kurucularından ve yöneticilerindendir. Operations Research, Management Science, M&SOM gibi alanında öne çıkan birçok dergide 50’den fazla makalesi yayımlanmış olup, kariyeri boyunca INFORMS Moving Spirit Award dahil birçok ödüle layık görülmüştür. 1996 yılından beri INFORMS’un aktif bir üyesi olan ve birçok farklı pozisyonda görev yapan Keskinocak, son olarak 2015 seçimleri sonucu komite tarafından genel sekreter olarak seçilmiştir. Bu yeni görevinde INFORMS üyelerinin pozitif bir etkisi olacağına inandığı yeni alanlara erişmeye çabalayacağını belirten Keskinocak, akademik ve endüstriyel alanlar arasındaki bağı güçlendirmenin ve alışılanın dışındaki alanlarda da komitenin analiz tekniklerinin kullanımının hem iş dünyasına hem bilime olumlu katkısı olacağını vurgulamıştır.

Dekatlon Buzz uluslararası pazarlama grubu ALTAVIA tarafından satın alındı

Dekatlon Buzz, 2009 yılında Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra kariyerine girişimci olarak devam etmeye karar veren Samet Ensar Sarı’nın bir girişimi olarak Şubat 2010’da kurulmuştur. Şirket, Samet Ensar Sarı ve Vadi Efe ortaklığında işletilmekte, ajans başkanlığı ve müşteri ilişkileri, değerli mezunumuz Sarı tarafından yürütülmektedir. Dekatlon Buzz, 40 kişilik bir ekiple pazarlama iletişimi, sosyal medya ve yaratıcı prodüksiyon alanında hizmet veriyor. Ajansın hizmet verdiği markalar arasında Nestle, Türk Telekom, LC Waikiki, Türk Hava Yolları, Bayer, İpragaz, Eczacıbaşı Topluluğu, Garanti Bankası, Rixos Hotels, Cargill, Fibabanka, Tahincioğlu, Stanley Black & Decker, Çırağan Palace Kempinski gibi alanında lider birçok marka bulunuyor. Şirketin hizmet alanları sosyal ağlar, cep telefonları, tabletler, akıllı TV’ler, bloglar, e-posta pazarlaması, dijital prodüksiyon ve animasyon geliştirme gibi hizmet alanlarında yoğunlaşıyor. Ajans şu ana kadar 35’ten fazla ülkede geliştirdiği kampanyalarla Cannes Lions, European Excellence Awards, Mixx Awards Europe, Travel Marketing Awards gibi birçok ödülü ülkemize getirmiştir. 2001 senesinde Türkiye’deki kuruluşundan bu yana perakende sektörüne yönelik olarak sunduğu pazarlama iletişimi çözümleri ve baskı hizmetleri ile güçlü bir bilinirliğe sahip olan Altavia Türkiye, Aralık ayında, mezunumuzun başarılı bir girişimi olan Dekatlon Buzz’ın çoğunluk hisselerini satın aldı. Bu satınalma hakkında Altavia Europe CEO’su Didier DeJaeger: “Dekatlon, Altavia’nın Türkiye pazarında sunduğu hizmetler açısından önemli bir katma değer yaratacak. Birlikte fark yaratacak ve 360 derece hizmetler sunan bir ajans modeli oluşturuyoruz, bu yeni oluşum perakende sektörüne katma değer yaratacak ve DNA’sında dijital teknolojiler ve inovasyon bulunacak.” dedi. Mezunumuz için olduğu kadar ülkemiz için de oldukça gurur verici olan bu gelişme adına mezunumuzu tebrik eder, kendisine başarılarla dolu bir yaşam dileriz.

Daha fazla haberler için E-bülten‘imize gözatabilirsiniz.